Wanneer u ballistische items gebruikt, besteld bij kogelwerendvest.nl, kunt u zeker van zijn dat het zijn werk zal doen. Wij kunnen die zekerheid bieden omdat alle producten van onze geselecteerde fabrikanten zeer strenge testprocedures hebben ondergaan die in vele gevallen veel verder gaan dan de industrienormen en minimumvereisten. Onze ballistische items zijn grondig getest in meerdere onafhankelijke testlaboratoria. Testrapporten zijn op aanvraag verkrijgbaar. Door het gebruik van de nieuwste en de sterkste materialen op de markt bieden wij hoogwaardige items aan die zeer flexibel, extreem licht van gewicht en zeer comfortabel zijn om te dragen. Wij staan met 100% achter onze producten die zelfs tot 10 jaar beschermingsgarantie bieden.

Voor advies over de beschermingsniveaus zijn wij ook op werkdagen van 08:30u tot 17:00u telefonisch bereikbaar via +31 (0)26 472 0044. U kunt ook vrijblijvend een afspraak inplannen in onze uitgebreide showroom, klik hier

Kogelwerend
Wij bieden ballistische items aan welke zijn getest, goedgekeurd en gecertificeerd volgens verschillende toonaangevende internationale normeringen (zie tabellen hieronder). Voor kogelwerende vesten wordt de National Institute of Justice, afgekort als NIJ, internationaal als meest geaccepteerde normering beschouwt. De normering gaat over bescherming tegen handvuurwapens tot en met zware automatische wapens en alles wat daar tussen zit. De NIJ normering wordt uitgedrukt in Romeinse cijfers, waarbij algemeen geldt hoe hoger het cijfer hoe hoger de bescherming. Voor kogelwerende vesten komt de NIJ normering kort hier op neer:

 
NIJ level IIIA
 
bescherming tegen munitie uit snelle vuistvuurwapens, waaronder 9mm & .44 Magnum SJHPSAP
NIJ level IIIbescherming tegen zware automatische wapens, waaronder AK 47 & 7.62 NATO ball munitieHAP
NIJ level III+SS109bescherming tegen zware automatische wapens en 5.56x45 SS109 munitieHAP
NIJ level IVBescherming tegen zware automatische wapens en pantserdoorborende munitie .30 M2 AP HAP


Steekwerend
Steekwerende vesten zijn getest volgens de Engelse Home Office Scientific Development Branche, afgekort HOSDB en Centre for Applied Science and Technology, afgekort als CAST. Beschermingsniveau HOSDB KR1 SP1 staat voor steekwerende bescherming tegen messen en priemen met een energie van 24 tot 36 joule. KR staat voor knife protection en SP voor spike protection. KR1 SP1 panelen verminderen ook de impact van slagen, stompen en trappen. Een andere noremering voor steekbescherming is de National Institute of Justice NIJ 0115.00. level 1 (S1/P1). Dit level beschermt tegen steekdreigingen met een energie van 24J met een overtestvoorwaarde van 36J. Wij beschikken over vesten die zowel kogel- als steekwerend zijn. Bijvoorbeeld NIJIIIA & KR1SP1 en NIJIIIA+S1 en P1.