NIEUWS

Maart 2024
Wij hebben onlangs voor Securitas Response carriers geproduceerd met ballistische bescherming. In geval bij extreem geweld of bij een terroristische dreiging kunnen de beveiliging professionals van Securitas deze carriers snel omhangen. Voorzien van badges voor met beveiligingslogo en beeldmerk Securitas. Achterzijde badge Security. Steeds meer (internationale) organisaties eisen soortgelijke bescherming op locatie in geval van een ernstig incident. Meer informatie hierover nodig? Neem contact met ons op.


   

Februari 2024
Finstral neemt met kogelwerendvest.nl wederom deel aan eRIC 2024 24 & 25 april 2024 Vliegveld Twenthe. Dé beurs voor de veiligheidssector.

Download uw gratis toegangskaarten alvast hier. Wij heten u van harte welkom op onze standnummer E254. Tot dan.

 

 
 
November 2023
Ons is ook de opdracht gegund voor de levering van nieuwe steekwerende panelen voor alle beveiliging medewerkers van Securitas Transport & Aviation Security op de Luchthaven Schiphol. Securitas is een multinationaal beveiligingsbedrijf uit Zweden. Het is één van de grootste op dat gebied ter wereld. Securitas heeft in vijftig landen een vestiging met in totaal meer dan 350.000 medewerkers. Wij zijn verheugd dat wij bij kunnen dragen aan de veiligheid van hen die ons beveiligen en bewaken. Ook voor uw organisatie verzorgen wij graag de steek- en/of kogelwerende bescherming. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.




Juli 2023


Neem desgewenst via +31 (0)26 - 472 00 44 contact met ons op voor meer informatie.


Juni 2023
DARES is een landelijke organisatie van getrainde vrijwilligers die kunnen worden ingezet bij grootschalige uitval van de reguliere communicatie tijdens calamiteiten en noodsituaties. Dit op verzoek en ter ondersteuning van overheidsdiensten, maar ook de bevolking dienende in het kunnen bereiken van de overheidsdiensten in dit soort situaties. Op aanraden van samenwerkende ketenpartijen dragen enkele mobiele teams als pilot steekwerende vesten, van kogelwerendvest.nl, voor gebruik in speciale situaties waarbij er wordt samengewerkt met partijen die deze al standaard dragen. Uitgangspunten zijn de verhoogde herkenbaarheid, extra gebruiksgemak door bv de aanwezigheid van portofoonlussen en  verhoogde zichtbaarheid in het donker, alles ten opzichte van de standaard ‘slappe’ hesjes van de mobiele teams.




Ook op zoek naar custom made oplossingen voor beschermende vesten? Neem contact met ons op.  

April 2023
Voor bescherming van de bemanning op koopvaardijschepen en maritieme beveiligers in high risk areas, leveren wij diverse ballistische oplossingen. Professionele interesse? Neem contact met ons op en wij bespreken met u de mogelijkheden. 




Februari 2023
Voor het opruimen van landmijnen maken wij, op aanvraag, ook speciale beschermende schorten en vesten voor deze werkzaamheden. 
Contacteer ons voor meer informatie en/of een voorstel. 




Februari 2023



Januari 2023
Training QRT leden met onze gear op locatie.


September 2022
Trots op het feit dat wij hoogwaardige ballistische bescherming kunnen bieden aan degenen die onafhankelijk verslag doen in High Risk Areas.
Ook hoogwaardige PRESS vesten en/of helmen nodig? Wij zijn voorraadhoudend. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag. 




Juli 2022
Op zoek naar specifieke gecertificeerde ballistische bescherming? Zoals bijvoorbeeld kogelwerende aktentassen, koffers en/of schilden? Wij adviseren u graag. Van idee tot uitlevering. Professionele interesse? Neem contact met ons op. 
 

Februari 2022

In onderstaande video ontdek je meer over de werkzaamheden van het Quick Response Team (QRT). Dit is het team wat in actie komt wanneer er een incident plaatsvindt met grof of extreem geweld. Leuk feitje; zij dragen onder andere onze ballistische bescherming. Geïnteresseerd naar meer informatie over wat wij voor jouw organisatie/bedrijf kunnen betekenen op het gebied van ballistische bescherming? Neem contact met ons op, dan helpen we je graag verder.

Januari 2022
Waterschap Vallei & Veluwe heeft voor de toezichthouders en BOA's van de afdeling Toezicht & Handhaving gekozen voor onze steek- & naalwerende support vesten. Custom made met mooie transfer in geborduurd effect en badge toezichthouder en BOA embleem. Ook geïnteresseerd in bescherming voor uw medewerkers? Neem contact met ons op voor een adviserend gesprek. 


  

Oktober 2021
FINSTRAL heeft de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland onlangs voorzien van ballistische bescherming. Voor het Quick Response Team (QRT)RT team van Brandweer Amsterdam-Amstelland hebben wij de beschermende ballistische items en aanverwante artikelen mogen verzorgen. Dit specialistische team traint voor het optreden bij Grof en Extreem Geweld. Ze oefenen bijvoorbeeld op het stoppen van bloedingen en het versslepen van gewonden. Ook interesse in ballistische bescherming? Wij zijn u graag van dienst met professioneel advies. Telefoon 026-4720044.



Augustus 2021
FINSTRAL sprak met het Financieele Dagblad (FD) over de groeiende vraag naar kogelwerende vesten. Lees het artikel hieronder.



Juli 2021




Mei 2021


 April 2021

Wij produceren en leveren ook flexibele ballistische dekens NIJ 0101.06 level IIIA en STANGAG 2920 V50. Inzetbaar bij explosiegevaar, evacuaties bij dreigingen en als voertuigbepantsering. Middels velcro verbinding kan met meerdere dekens een groter oppervlakte worden gecreëerd. Daar dit een custom made product is kunnen vele opties worden besproken en toegevoegd.  


Maart 2021


Als het gaat om de inzet van hondenbewaking, is NIMO dog security een begrip in Nederland. Zij komen regelmatig in gevaarlijke situaties terecht. Daarom nemen zij graag verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid en het welzijn van de mensen en dieren in dienst. NIMO dog security kiest voor Finstral.Onze ballistische bescherming is een investering in uw veiligheid of dat van uw werknemers. Ook investeren in uw veiligheid en/of dat van uw werknemers? Bel naar +31 (0)26 472 00 44.

Februari 2021

Finstral heeft nieuwe ballistische bescherming en aan verwante artikelen geleverd aan het QRT (Veiligheidsregio NL). 

Juli 2020


Als custom made product, produceren wij ook ballistische dekens, waaronder zogenaamde bomb suppression blankets and safe circels. Professionele interesse? Bel met 026-4720044.
 
Januari 2020

Januari 2020
In de spotlights ons Tactical covert vest.
 


December 2019
Ook leden van het Team Veiligheid, Toezicht en Handhaving (Nederlandse gemeente), hebben wij deze maand mogen voorzien van ballistische bescherming. Stay Safe!
 


Oktober 2019
Het zogeheten Special Operations Respons Team (S.O.R.T.) van Ambulance Amsterdam is afgelopen woensdag voor het eerst in herkenbare uitrusting in actie gekomen. Dat gebeurde vlak na de dodelijke schietpartij op het Hugo de Grootplein in West. Leden van het team droegen een kogelwerend vest. Ze zijn extra getraind in situaties waarin 'de risico’s groter zijn dan in de dagelijkse hulpverlening', zoals terroristische aanslagen. Het team is inzetbaar als het voor andere hulpverleners nog niet veilig genoeg is om te werken. De ballistische bescherming en overige uitrusting wordt door Finstral geleverd. Ook hierin geïnteresseerd? Bel met 026-4720044.